ANNONS

Polisen i Vallentuna bommar igen

Från och med nu möts besökare till polisstationen med den här skylten.
Från och med nu möts besökare till polisstationen med den här skylten.
Från en lärobok från poliser från 1957. Här beskrevs poliser som "allmänhetens beskyddare" som skulle skaffa god kontakt med små och stora.
Från en lärobok från poliser från 1957. Här beskrevs poliser som "allmänhetens beskyddare" som skulle skaffa god kontakt med små och stora.
Idag stängde polishuset i Vallentuna för allmänheten. Framöver kommer de att finnas tillgängliga i Kulturhuset foajé två timmar i veckan. Mitt i tog en fika med personalen.

- Vi känner sorg över att vi inte kan finnas till hands som förr, säger de.
ANNONS

Från och med nästa torsdag kommer polisen att finnas på Kulturhuset foajé två timmar varje torsdag. Detta har presenterats som en satsning som ska föra polisen närmare allmänheten. I själva verket är det inte så. Den information som inte gått ut till allmänheten är att polisstationen i Vallentuna nu stänger ner.

Mitt i tog en fika med personalgruppen som är kritiska till den nya given. Bland annat tror de att tipsen från allmänheten blir färre.

– Vi tror att folk kanske inte vågar gå fram till oss i Kulturhuset. Det kan vara integritetsmässigt svårt att kanske lämna ett tips. Vi har blivit instruerade att man ska gå i väg då. Men där finns igenstans att gå. Alla ser och undrar varför man ska prata med en polis, och så är snacket igång på byn.

De uttrycker också ilska över att ingen information att stationen stänger gått ut till allmänheten. Tittar man på polisens hemsida står det fortfarande att stationen är öppen på torsdagar, långt in i oktober.

En i gruppen bläddrar fram bilder från en gammal lärobok för polishögskolan från 1957. Här beskrivs en polis som är ute på gator och torg och känner de flesta i sina områden.

Den verkligheten är man lång ifrån idag.

– Vi har haft ett högt förtroende hos allmänheten så länge. Men nu hör man nästan dagligen att det inte är någon idé att ringa polisen. Förtroende kommer att bli svårt att återskapa.

Mitt i har sökt chefer inom polisen för att få en kommentar till varför information om polisstationen inte gått ut.

Läs mer om polisens omorganisation.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.