ANNONS

Polisen jagar inbrottstjuvar i Helenelund

I skrivande stund har ingen gripits.
I skrivande stund har ingen gripits.
På måndagseftermiddagen larmades polisen om ett misstänkt inbrott i Norrviken. En rådig granne hade sett tre personer röra sig i ett hus – och därefter följt efter inbrottstjuvarna. I skrivande stund har inbrottstjuvarna övergett sin bil och sprungit upp i skogen i Helenelund.
ANNONS

Vid 16.53 på måndagseftermiddagen fick polisen larm om inbrottet. Under samtalet fick grannen som larmat om inbrottet syn på tre förmodade inbrottstjuvar som sprang ut från villan i Norrviken, och satte sig i en bil.

En person följde då efter bilen och höll kontakten med polisen, som nu är på jakt efter de misstänkta inbrottstjuvarna. Enligt information från den som följt efter trion körde de av motorvägen i höjd med Helenelund, körde in på en skogsväg och övergav bilen där innan de gav sig upp i skogen.

– En hundpatrull ska dit och leta, säger Sven-Erik Olsson på polisens regionledningscentral.

Efter ett år med ovanligt många inbrott hoppas nu polisen att kunna binda gripna gärningsmän till fler inbrott.

– Vi har som målsättning att göra teknisk undersökning på alla bostadsinbrott, och har man hittat något spår då kan man kanske koppla det till fler brott. Men nu handlar det om att få tag på någon, och just nu ser det lovande ut, säger Sven-Erik Olsson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.