ANNONS

Polisen inkopplad för att avhysa tältläger

ANNONS

Bara några grader över plusstrecket – då sover ändå en grupp på fyra-fem personer i tält vid Rudans friluftsområde i Handen.

Tältlägret har funnits ända sedan i somras, och vid tillfällen har de tältande flyttat på sig en bit. Dock har man hela tiden blivit kvar i området.

Mitt i Haninge har tidigare skrivit om att kommunen försökt avhysa tältlägret i höst. Anledningen är att Rudan är ett naturskyddsområde och att allemansrätten bara tillåter camping i två nätter. Men människorna har valt att bo kvar. Enligt Jan Molin på kultur- och fritidsförvaltningen är det tre-fyra män, som arbetar på dagarna, som nu bor i lägret.

– Närpolisen ska nu göra identitetskontroller och därefter får de tillsammans med åklagare och kronofogden se över en avhysning. Polisen har fått uppdraget, säger Jan Molin.

– Men det är så klart fruktansvärt att dessa människor behöver bo i tält nu när det snart är vinter. Männen är där bara på kväller och nätter, på dagarna tror vi att de arbetar, tillägger han.

Ove Sundström bor i närheten och har gått förbi lägret dagligen.

– Jag har väntat på att kommunen ska bli uppmärksamma på saken och göra något. Det är väldigt beklagligt att människorna behövt sova här även hela hösten, säger han, och tillägger att det finns fler tältläger i skogen.

Vart de tältande männen ska ta vägen efter avhysningen vet inte kommunen.

– Nej, vi har ingen information om det, säger Jan Molin.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.