Välj ditt område
Genrebild polisbil.
Genrebild polisbil.

Polisen jagar beväpnade rånare

Nyheter Två män, beväpnade med skruvmejsel och kniv, rånade vid niotiden en telebutik på Birger Jarlsgatan, enligt polisen. De sprejade också mot personalen med en rosa sprej. Nu spanar polisen efter gärningsmännen.

Polisen larmades till en telebutik i centrala Stockholm klockan 9.04 på torsdagsmorgonen. Där ska två män ha tvingat till sig varor genom att hota personalen med skruvmejsel och kniv. De ska också ha sprejat mot personalen med en rosa sprej.

– Sedan gick de ut och lastade in gröna kassar i en bil där det satt minst en person som väntade på att köra iväg. De åkte från platsen i nordlig riktning, säger Sven-Erik Olsson vid polisens regionledningscentral.

Det finns inga uppgifter om att någon i personalen ska ha blivit fysiskt skadad. Polispatruller söker nu efter den svarta Audi som gärningsmännen ska ha lämnat platsen i. Det kommer även att göras en teknisk undersökning.

Vittnen som såg vad som utspelade sig ska först ha kontaktat polisen. Strax därefter ska det också ha kommit larm från butiken.

– Alla som känner till något kring det här får gärna höra av sig till oss, säger Sven-Erik Olsson.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Kartellen-grundare erkänner Arlandarånet

Morgonkollen

Bostadspriserna upp rejält första halvåret

Nyheter

Här ökade bopriset med 40 procent – på ett år

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda