ANNONS

Polisen jagar kossor som rymt – igen

Lennart Krogh fick sällskap i trädgården i Solgård under tisdagsmorgonen.
Lennart Krogh fick sällskap i trädgården i Solgård under tisdagsmorgonen.
Polisen jagar just nu tio kossor och tre kalvar som är på rymmen. Senast de sågs var i trakten kring Fornborgsvägen i Solgård vid 09.45.

Det är andra gången på kort tid som polisen fått agera cowboys. Så sent som i lördags fick polisen fånga samma kossor som då gett sig ut på Huddingevägen.
ANNONS

Tio kossor och tre kalvar har rymt från en hage i Solgård och betar sig just nu genom villaträdgårdar på vägen.

Första observationen kom in till polisen från Merkuriusvägen vid 08.30 på tisdagsmorgonen, och vid 09.45 var kossorna i trakterna kring Fornborgsvägen i Solgård.

– Vi har fyra patruller på plats just nu som försöker fånga in dem. Uppgifter säger att de rör sig mot järnvägen i riktning Stuvsta. Vi vill verkligen inte ha upp de på järnvägen, så nu får vi se om poliserna är duktiga cowboys eller inte, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Lisbeth och Lennart Kroghs trädgård är en av trädgårdarna som kossorna och kalvarna betat av.

– Jag planterade en massa i trädgården helgen, så det här är väl lite halvlustig kan man säga. Jag får hoppas att de inte har vandaliserat allför mycket, säger Lisbeth Krogh.

De känner till var kossorna hör hemma och har kontaktat bonden.

Det är inte första gången de här kossorna smakat på friheten. Så sent som i lördags fick polisen rycka ut och fånga in de på Huddingevägen.

Uppdatering klockan 11.10:

Polisen meddelar att patrullerna tillsammans med bonden nu har lotsat kreaturen rätt och att bonden förstärker stängslet i hagen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.