ANNONS

Polisen bjuder på joggingturer i Enstaspåret

Snart kan du se kommunpolisen Jan Berlin i motionsspåret.
Snart kan du se kommunpolisen Jan Berlin i motionsspåret.
För att uppfylla sina medborgarlöften ger polisen sig ut i joggingspåret för öka tryggheten i Enstaspåret. Det är en av de platser som Täbys invånare påtalat upplevs som otrygg. Nu på tisdag är det dags för första turen.
ANNONS

När polisen tillsammans med Täby kommun genomförde en medborgarundersökning framgick det att Täbyborna upplevde flera områden som otrygga. Det var Täby Centrum, Gribbylund centrum men även motionsspåren, framförallt i Ensta, som många reagerat på.

– Jag vill poängtera att det inte finns någon statistik eller någon ökad förekomst av anmälningar just där. Det här är enbart något som människor upplevt, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

Otryggt att springa ensam

Han säger att många har ringt till honom och uppgett att de känner sig otrygga eftersom det är få som springer där.

– Tyvärr är det så att många kvinnor känner sig otrygga att springa ute på kvällarna. Trots att det är ganska ljust nu upplever de en otrygghet när de springer där ensamma.

Håller sina löften

För att hålla sina medborgarlöften om att befinna sig på platser där människor känner sig otrygga väljer nu polisen att börja jogga i spåren i Ensta.

Han hoppas på att deras fyra joggingturer, med start nu på tisdag, ska leda till att fler vill börja använda motionspåret och på så vis öka tryggheten.

– Tanken är inte att vi ska springa i någon klunga utan alla får springa eller gå i sin egen takt.  Vi springer några varv och vi kommer även ha två cykelpoliser i spåren. Man får också chansen att träffa oss i en mer avslappnad miljö och ställa frågor om vårt arbete i kommunen.

Fakta

Då kan du träffa polisen i Enstaspåret

Datum: Tisdag 2/5, 9/5, 16/5 och 23/5
Tid: 18:00 – 19:00
Plats: Enstaspåret (2,5km spåret), Täby