Klart: Nu ska polisen kameraövervaka Väsby station

Polisen sätter upp kameror vid Upplands Väsby station.
Polisen sätter upp kameror vid Upplands Väsby station.
Efter den senaste tidens oroligheter har polisen nu satt upp övervakningskameror vid Upplands Väsby station. Kamerorna kommer att sitta uppe i tre månader.

Kommunen satte in extra ordningsvakter och polisen ökade närvaron kring stationsområdet efter jätteslagsmålet och det våldsamma upploppet för drygt två veckor sedan.

Nu tar polisen nästa steg för att trygga området. Från och med början på mars kommer polisen att kameraövervaka området kring Väsby station.

– Situationen runt Upplands Väsby station har på senare tid skapat en hel del otrygghet. Vi har haft och fortsätter att ha extra poliser i området och nu sätter vi också upp kameror både för att förebygga brott och bättre kunna utreda eventuella brott som sker. Det ska åter bli en plats där människor känner sig trygga och säkra, säger Emil Andersson, lokalpolisområdeschef till polisens hemsida.

Öppen droghandel

Förutom det våldsamma upploppet och jätteslagsmålet har området under en längre tid dragits med öppen droghandel. Flera butiksägare och Väsbybor har för Mitt i Upplands Väsby uttryckt att de känner sig osäkra i området.

Kamerorna kommer att sitta uppe i 90 dagar och ska enligt polisens fungera som ett komplement till övriga polisiära åtgärder.

Som Mitt i tidigare har berättat har även kommunen skickat in en ansökan om kameraövervakning på offentlig plats. Datainspektionen behandlar nu ärendet.