Välj ditt område
Polisen vill att övervakningskamerorna i Järvaområdet blir permanenta.
Trots att kamerorna bara suttit uppe en kortare tid har de redan gett resultat.

Polisen vill att kameror blir permanenta

Nyheter Polisen vill att de övervakningskameror som tillfälligt satts upp i Rinkeby, Tensta och i Husby ska bli permanenta.

Sedan i maj övervakas delar av Rinkeby, Tensta och Husby av 55 kameror, utspridda över stadsdelarna. Övervakningskamerorna sitter uppe med ett tillfälligt tillstånd, men nu vill polisen att de ska få sitta uppe permanent, skriver Svenska Dagbladet.

– Det har varit en våg av mord i de här områdena och kameror är ett sätt för att lättare utreda brott, säger Hanif Azizi, områdespolis i Järva, till tidningen.

I juni ansökte polisen om att de ska få sitta uppe permanent, och nu inväntas besked från Länsstyrelsen om huruvida kamerorna får sitta kvar eller inte. Ett beslut som kan dröja flera månader.

”Redan gett resultat”

Sedan kamerorna sattes upp har de redan gett resultat. Mitt i har tidigare skrivit om att en grov misshandel i Husby och ett häleri i Rinkeby, med hjälp av filmmaterial, kunnat redas ut och bidragit till att två personer senare anhölls.

– Det är positivt att kamerorna redan gett resultat i ärenden där vi annars skulle kunna haft svårt att lösa brotten. Jag hoppas att de ska vara ett bra komplement till de övriga insatser vi jobbar med, sade Christoffer Bohman, biträdande chef i lokalpolisområde Rinkeby, i samband med att kamerorna sattes upp.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis