ANNONS

Polisen kärleksbombas: ”Det är extraordinärt”

Polisen tackar för kärleken efter insatsen vid terrordådet.
Polisen har överösts av beröm och blommor efter insatsen vid terrorattacken.
Polisen tackar för kärleken efter insatsen vid terrordådet.
I flera inlägg på Facebook tackar poliserna för stödet.
Fredrik Wallén.
Fredrik Wallén.
Polisbilar blir överrösta av blommor i city under söndagen.
Under helgen har polisbilar i Stockholm täckts med blommor för att hylla polisen.
Polisens insats under terrorattacken i fredags hyllas, i sociala medier såväl som på gatorna.
Och många poliser som jobbade under helgen jobbar även på Lidingö till vardags.
– Även poliser som jobbar på Lidingö mötte det här, säger Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén.
ANNONS

I flera delar av landet har flera poliser varit synliga sedan terrordådet på Drottninggatan. Lidingö tillhör polisområde City, vilket betyder att de poliser som syns i stan nu är samma poliser som även rycker ut och patrullerar på Lidingö.

Men trots att många resurser riktas till Stockholms innerstad just nu är det inget som ska påverka brottsbekämpningen på Lidingö, säger kommunpolisen Fredrik Wallén.

– Säkerhetsskapande och trygghetshöjande insatser sket överallt. Men av naturliga skäl är det mest synligt i de centrala delarna av länet. Samtidigt pågår den polisiära vardagen. Under helgen har vi haft 750 polisärenden i område City, säger Fredrik Wallén.

Lidingöpoliser först på plats

Alla poliser är tränade för att klara av extrema händelser, men att som vanlig polis ställas inför det som hände är tack och lov ovanligt, säger Fredrik Wallén.

– Även om vi inom hela polismyndigheten är förberedda så är de som tar första stöten den vanliga polisen på fältet. Det är ingripandepoliser som även jobbar på Lidingö som mötte det här hemska som skedde. När det väl gäller fungerar svensk polis underbart bra.

Han jobbade inte själv under helgen, men när han var tillbaka på jobbet i början av veckan möttes han av kärlek.

– Jag har hanterat inkommande samtal, det har varit många positiva hälsningar.

Bland annat har poliserna fått kramar, blommor och på Facebook skriver många hur tacksamma de är över polisens insats och att polisen gör ett bra jobb.

Stärks av hyllningarna

Och berömmet har stärkt både honom och kollegorna.

ANNONS

– I den vardagliga kontakten med medborgare får våra medarbetare ofta beröm. Men den här sortens kärleksbombning är speciell, inte minst för de poliser som hamnade mitt i det här.

– Vi har blivit både glada och rörda. Det är väldigt energigivande.


Polisen har också uppdaterat flitigt på sociala medier, både om utredningsarbetet och delat med sig av beröm och kärlek från svenska folket.

– Vi blir särskilt stolta när vi får den här kärleksbombningen. Det finns bilder på bilar som knappt går att se för alla blommor, det är något extraordinärt. Den här typen av kärleksbombning är större än vad jag har varit med om under mina 25 år som polis, säger Fredrik Wallén.