Polisen kraftsamlar på påsklovet

15 poliser, både uniformerade och civila, kommer att hålla koll på unga under påsklovet.
15 poliser, både uniformerade och civila, kommer att hålla koll på unga under påsklovet.
15 poliser kommer att röra sig ute bland ungdomar i Hägersten-Liljeholmen och Skärholmen under påsklovet.

– Vi har sett att personrånen ökat något under loven. Det vill vi motverka, säger insatsledaren Fredrik, vid Skärholmens lokalpolisområde.

Påsklovsinsatsen omfattar både uniformerad och civila poliser som under stora delar av dygnet kommer att röra sig ute bland unga.

– Vi kommer att jobba mot personrån, narkotika, klotter och våld i utomhusmiljö, säger Fredrik, en av två insatsledare vid yttre ungdomsgruppen.

Poliserna kommer att röra sig i miljöer där stora ungdomsskaror hänger, exempelvis vid Liljeholmstorget, runt tunnelbanan och i Trekantsparken.

– Liljeholmen är en stor knutpunkt med många skolor, så dit dras unga från olika förorter, säger Fredrik.

Även i Skärholmen, Vårberg och Sätra kommer polisen att finnas ute på platser där unga samlas och där det varit stökigt på sistone.

Polisen har under sitt arbete ute i områdena träffat på en hel del unga som brukat narkotika. Och det är oftast narkotika med i spelet när personrån sker.

– Det är kanske någon skuld som ska betalas.

Polisen uppmanar föräldrarna att noga hålla koll på var barnen vistas, och se till att de kommer hem på kvällarna. Det är också bra om fler vuxna är ute och nattvandrar, anser Fredrik.