Polisen tar krafttag mot vårdslös körning

Nu tar polisen krafttag mot buskörningen.
Nu tar polisen krafttag mot buskörningen.
I måndags blev en person påkörd av en mc-förare på Järvafältet och skadades allvarligt.
Nu tar polisen krafttag mot vårdlös körning i Järva.

– När det gäller måndagens olycka så söker vi vittnen och alla iakttagelser är just nu av stor betydelse. Den skedde i måndags eftermiddag vid Eggeby och en person skadades allvarligt. Vi vill inte se fler olyckor och detta är ett stort problem som de boende ofta tar upp med oss, säger Thomas Sandin, förundersökningsledare i ärende, i ett pressmeddelande.

Det var i måndags vid 16.30-tiden som en person som var ute och promenerade på en grusväg vid Eggeby gård på Järvafältet blev påkörd av en mc-förare. Föraren smet från olyckan till fots.

Skadades allvarligt

Personen som blev påkörd fördes med ambulanshelikopter till sjukhus med allvarliga skador.

Under måndagen greps två personer, en av dem kom till till ett sjukhus med skador och berättade att han varit inblandad i olyckan. Den andra personen fanns kvar på olycksplatsen.

De är misstänkta för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycka, skyddande av brottsling och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Motorcykeln, som var anmäld som stulen, är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Enligt polisen är majoriteten av de mopeder och motorcyklar som buskör i området stulna och används ofta som färdmedel vid personrån, butiksrån och narkotikabrottslighet i Järvaområdet.

Mc-poliser förstärker arbetet

Nu intensifierar polisen i Järva arbetet med att komma åt de som kör vårdslöst på motorcyklar och mopeder i området.

Bland annat genom spaning och offensiva ingripanden mot enskilda individer. Under våren och sommaren kommer även mc-poliser att finnas i området för att förstärka arbetet.

Sedan tidigare arbetar polisen med att beslagta stulna mopeder och motorcyklar i förråd och liknande.

– I alla kontakter vi har med boende i området kommer problemet med vårdslöst körande av mopeder och dylikt på gång- och cykelvägar upp. Det är ett stort problem som vi måste komma till rätta med. Vi har under lång tid prioriterat arbetet med aggressiv körning och arbetet mot det är ett av våra medborgarlöften, säger Christoffer Bohman, biträdande områdeschef Järva, i pressmeddelandet.