Polisen i Täby: Vi fick kramar och blommor

Här hyllades polisen i city under ceremonin under söndagseftermiddagen.
Här hyllades polisen i city under ceremonin under söndagseftermiddagen.
Efter terrorattacken på Drottninggatan var det många som ville hylla polisernas arbete. Även i Täby fick polisen rycka in genom att skicka resurser till city och skapa trygghet runtom i kommunen. De hyllades också på sociala medier och av människor på stan.

Efter terrorattacken i fredags på Drottninggatan i centrala Stockholm pågick flera stora polisinsatser, dels i jakten på gärningsmännen men även i arbetet att bevara säkerheten och lugna oroliga människor.

I Täby och närliggande kommuner gjorde polisen vad de kunde för att bistå i arbetet efter terrorattacken.

– Vi skickade in flera bilar till city och ökade vår synlighet på platser med mycket människor som Täby centrum och andra centrumanläggningar. I sådana här lägen handlar det mycket om att skapa trygghet, säger Mattias Tillberg, kommunpolis.

Mattias Tillberg, kommunpolis.

Närvaro vid sjukhusen

Polisen var även på plats vid Danderyds sjukhus.

– Eftersom flera som skadades i attacken skickades till Danderyds sjukhus var det viktigt att vi kunde vara där och skapa trygghet.

Efter terrorattacken var det många som ville visa sin uppskattning till poliserna och deras arbete. Under ceremonin i city på söndagseftermiddagen var det många som placerade blommor på polisbilar och finansborgarrådet Karin Wanngård (S) passade på att hylla polisen och annan blåljuspersonal under sitt tal.

Kommunpoliserna hyllades på sociala medier

Men även poliserna i Täby har fått ta emot hyllningar från allmänheten. På polisens lokala Facebook-sida var det många som skrev uppskattande ord och hjärtan. Ett inlägg från polisen i Täby polisområde fick över 30 000 gilla-markeringar och nästan tusen kommentarer.

– När vi var ute i kommunerna märkte vi att vår närvaro var mycket uppskattad. Människor var tacksamma och kom fram och kramade och gav blommor, det gav en fin känsla, säger Mattias Tillberg.

Klockan tolv hålls en tyst minut i Stadshusparken, Mitt i Stockholm sänder live från ceremonin.