Polisen tog Frej Larsson efter ”hotfull låt”

frej larsson gripen efter instagraminlagg
Efter ett inlägg på Instagram kom polisen och tog Frej Larsson.
Polisen stormade Frej Larssons lägenhet, beslagtog all elektronisk utrustning och tog honom till arresten. Orsaken? Ett Instagram-inlägg med en av artistens senaste låtar, Då Ska Hon Skjutas, som hashtagg.

Enligt musiktidningen Gaffa började allt med att Frej Larsson instagrammade en bild på sig själv och Joy M’Batha.

På bilden håller artisten ett glas med en guldfisk döpt till Annika Ljung, som han skriver ska filéas på Valborg. Inlägget läggs upp tillsammans med hashtaggen #dåskahonskjutas.

Samma namn som en polisman

Problemet: Fisken har samma namn som polisen Annika Ljung som arbetar på Södermalmspolisens narkotikagrupp.

Polisen i fråga var tidigare i år med vid ett tillslag mot Södra Teatern, där ett 20-tal personer greps misstänkta för narkotikabrott under en spelning och klubbkväll anordnad av bland andra Frej Larsson.

Misstänkt för hot mot tjänsteman

Fyra dagar senare, 18 februari, ska polisen till följd av inlägget ha stormat artistens lägenhet, frihetsberövat honom och beslagtagit all elektronik.

Frej sätts i förhör och delges misstanke om hot mot tjänsteman, alternativt olaga hot.

Instagramtexten kommer från artistens nya låt

I förhöret går det att läsa: ”Genom att ha hotat med att filéa polisman på Valborg. Hotet varit ämnat att framställa allvarlig fruktan hos målsägande”, uppger Gaffa.

Instagramtexten som låg till grund för gripandet kommer från låten Då Ska Hon Skjutas, som släpptes igår tillsammans med #attgöraenannika.

”Mitt jobb är att vara störig”

I ett nytt inlägg på Frej Larssons Instagram från i dag kommenterar artisten, som inte längre är frihetsberövad, det hela så här:

”Hej Peter Ågren på södermalmspolisen. Mitt jobb är att vara störig, men ditt är att lösa brott. Lös brott så ska inte jag störa.”