ANNONS

Polisen medverkar på möte i Dalen ikväll

Dalenbor stannade till vid ljusen utanför Rönnbärsgården på måndagen.
Dalenbor stannade till vid ljusen utanför Rönnbärsgården på måndagen.
En unga man sköts ihjäl i en lägenhet på Rönnbärsgården på söndagseftermiddagen. Med anledning av den tragiska händelsen bjuder lokala hyresgästföreningen och enskededalen.org in till möte och fika på måndagskvällen.
Lokalpolisen är på plats och informerar.
ANNONS

Ikväll klockan 18 hålls ett möte i Rönnbärsgårdens gårdslokal i Dalen. ”Information samt fika i gemenskap i sorg och oro” är titeln på sammankomsten som anordnas av den lokala hyresgästföreningen och enskededalen.org.

Från klockan 18.4 blir det fika. ”Ingen ska känna sig ensam i sin rädsla. Vi i Dalen hjälper och stöttar varandra för ett tryggare boende.” skriver arrangörerna i inbjudan.

Två poliser från Globenpolisen kommer till mötet för att informera och svarar på frågor. Eventuellt deltar någon från stadsdelsförvaltningen. Föreningen enskededalen.org berättar om sin verksamhet.

 Även poliser som rör sig i området

– Vi kommer ha två poliser på mötet som försöker ha lite dämpande återkoppling. De kan inte svara på frågor som rör förundersökningen utan det handlar mer om generella frågor och vi kan berätta om vad vi gör nu, säger Daniel Granström, kommunpolis vid Globenpolisen.

Ytterligare två uniformerade poliser kommer att befinna sig i Dalen under kvällen för att skapa trygghet.

– Det är dels en trygghetsinsats, dels handlar det om att fånga upp personer som kan ha intressanta uppgifter. Om man har något att berätta får man gärna söka upp poliserna ikväll, säger Daniel Granström.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.