ANNONS

Polisen tog misstänkta ägg- och stenkastare

Stenar kastas mot bilar i kvarteret.
Misstänkta stenkastare fångades av polisen i lördags.
Polisens arbete mot ungdomsbrottsligheten har gett resultat. I helgen kunde en patrull ta fast tre ungdomar som misstänks vara de som kastat både ägg och sten mot bilar E18.
ANNONS

Under den senaste tiden har bilar som trafikerat E18 blivit träffade av både ägg och sten. I helgen krossades en hel framruta på en bil av just en sten. Polisen har nu tagit fast tre personer som misstänks för skadegörelsen.

– Vi hade en patrull som såg tre ynglingar som sprang iväg när de kom. Polisen var snabbare såklart och fick tag i ynglingarna. Under tiden de sprang kastade de ifrån sig saker vi misstänker skulle kastas, säger Danderyds kommunpolis, Alexander Antonian.

Polisen identifierade ynglingarna och körde hem dem till deras vårdnadshavare.

– Vi pratade med både ynglingarna och vårdnadshavarna om vilka faror som finns med denna typ av skadegörelse. Vi hoppas att alla föräldrar tar ansvar och pratar med sina barn om sådana här saker, säger Alexander Antonian.

Fler ungdomsrelaterade brott

Hösten har varit framgångsrik för polisen enligt Alexander. Danderyd drabbades av ett antal bränder i containrar och papperskorgar under hösten. I samband med det kunde de ta fast två ungdomar som misstänktes ha eldat i en papperskorg.

– Sådana här fall är svårlösta där det inte finns mycket att gå på, som signalement eller vittnen, säger han.

Efter att de två ungdomarna fångades in ska bränderna ha upphört.

Insats mot droger i skolor

Även arbetet med droger bland ungdomar har gett resultat. Framförallt insatserna med att informera och patrullera i skolorna.

– Det har gett en enorm framgång då vi fick en bra effekt vid skolorna och kunde hitta unga brukare och fick tag i säljare.

ANNONS

Nu jobbar polisen vidare med drogproblemen där personer ska lagföras.

 

ANNONS