ANNONS

Polisen undersöker om mordet fastnat på film

Ungdomar samlas på minnesplatsen för den unge mannen som mördades i Jakobsberg i onsdags.
Ungdomar samlas för att hedra den unge mannen som mördades på Söderhöjden i onsdags.
Polisen har ännu ingen misstänkt eller gripen efter onsdagens dödsskjutning i Jakobsberg. Nu ska man undersöka om mordet kan ha fastnat på övervakningskameror i området.
ANNONS

Det var vid 19-tiden på onsdagen som en ung man blev skjuten i Jakobsberg. Vittnen talade om att två personer därefter ska ha flytt platsen i en svart bil. Den unge mannen rapporterades först vara svårt skadad, men senare kom beskedet att han avlidit. Händelsen utreds nu som mord.

Polisen har tagit in en rad personer för förhör, men har fortfarande ingen misstänkt och ingen gripen. Både förhören och de vittnesuppgifter som kommit in efter dörrknackning i området ska nu sammanställas, precis som resultatet av den tekniska undersökningen.

Polisbil utanför Ica i Jakobsberg och Åsa Wallentin, presstalesperson på polisen.

Polisen har prioriterat närvaro i Jakan efter skjutningarna, säger Åsa Wallentin, polisen. Foto: Richard Ekman / Sara Brynedal, Polisen.

Polisen utreder samband

Onsdagens mord var den tredje skjutningen i Jakobsberg på mindre än en vecka. På lördagen blev en man skjuten i benet och i tisdags, bara ett dygn innan dödsskjutningen, blev en man beskjuten inne i Icabutiken i Söderhöjden. Polisen undersöker om det kan finnas något samband mellan händelserna.

– Vi tittar alltid på eventuella samband om det finns skäl att göra det, till exempel om händelserna inträffat i samma område, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på polisen.

Under gårdagen genomfördes en så kallad trygghetsinsats, vilket innebär att polisen prioriterar synlig närvaro i området.

– Det gjorde vi för att för att både svara på frågor och ta emot information från Jakobsbergsborna, säger Åsa Wallentin.

Polisen hoppas på övervakningskameror

Polisen efterlyser nu fler tips från allmänheten.

– Tips är alltid välkommet. Vet man något man tror kan vara relevant för utredningen ska man ringa 114 14, säger Åsa Wallentin.

Men polisen hoppas också på att kunna få hjälp från annat håll, nämligen kameror. Om händelsen fastnat på film kan det vara värdefullt för utredningen.

– Vi ska undersöka om det sitter övervakningskameror i området. Det är alltid intressant att titta på, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på polisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.