ANNONS

Polisen: Hjälp oss att lösa mordet på Anders

Anders Kalin, 64, hittades död i närheten av Kallhälls station den 10 november och misstänks ha mördats. Fortfarande har ingen gripits, och nu vädjar både polisen och Anders Kalins syster om hjälp från allmänheten.
– Det skulle betyda väldigt mycket att få veta vad var det som hände och varför, säger Brittmarie Boman.
ANNONS

 

Polisen har fortfarande inte gripit för det misstänkta mordet på 64-årige Anders Kalin, som hittades död i närheten av Kallhälls station på fredagen den 10 november. Dödsfallet förvånar fortfarande polisen, som inte hittat något i Anders Kalins förflutna som kan förklara varför någon skulle ge sig på honom.

Anders syster vädjar om hjälp

Nu går Anders Kalins syster, Brittmarie Boman, ut och vädjar allmänheten om hjälp med vittnesmål. Anders Kalin attackerades under fredagseftermiddagen, men kunde innan han dog ta sig ungefär 150 meter från platsen där han attackerades. Han hittades död nära Kallhälls station omkring klockan åtta på kvällen.

Det skulle betyda väldigt mycket att få veta vad var det som hände och varför? så jag vill naturligtvis uppmana alla som ser och hör det här att kontakta polisen, det kan vara viktigt och det kan vara oviktigt, men det avgör naturligtvis de som jobbar med undersökningen. Hellre för många än för få tips, säger Brittmarie Boman.

Polisen arbetar nu efter flera olika spår. Den ena möjligheten är att det handlar om ett rån som gått snett. Polisen har också sökt efter något i Anders Kalins förflutna som kunnat orsaka mordet, men utan att hitta något. Det tredje alternativet är att Anders Kalin varit på fel plats vid fel tillfälle, och stött på något.

– Det sista alternativet är att det är en så kallad galning, som helt ”random” ger sig på honom, säger Patrik Zanders på polisen.

Anders var ”snäll, noggrann, otroligt plikttrogen”

Brittmarie Boman säger att hon är chockad av det som hänt, och säger att hennes bror var lugn och sansad, och att hon har svårt att tro att han skulle inlett något.

– Snäll, noggrann, otroligt plikttrogen. Hade han lovat nåt så höll han det, absolut. Kanske lite tystlåten, lite fundersam, trodde nog egentligen inte något ont om nån annan. Så skulle jag vilja säga.

Polisen vill nu ha tips från allmänheten både vad gäller vittnesuppgifter från området kring kallhälls station och Slammertorpsvägen under eftermiddagen på fredagen den 10 november, och vad gäller Anders Kalins rörelser och rutiner månaden innan han dog.

ANNONS

Om du har uppgifter som kan hjälpa polisen – ring 114 14!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.