Polisen utreder mordförsök på ”skrotbåten”

Båten har legat vid kajen utan tillstånd i 1,5 år.
Båten har legat vid kajen utan tillstånd i 1,5 år.
Båten har legat vid kajen i Marievik utan tillstånd i 1,5 år. När polisen och kronofogden slog till mot båten i torsdags bodde minst 8 personer där.
Polisen utreder även mordförsök efter att en man hittats slagen och knivhuggen i en fåtölj, skriver tidningen Expressen.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om båten, som under 1,5 års tid flyttat runt i Marievik. Först låg den utanför den dåvarande kulturhuslokalen i JM:s fastighet på Marieviks udde. Men när kronofogden beslutat om avvisning flyttades den plötsligt en kort bit därifrån.

När polisen och kronofogden slog till i torsdags bodde minst 8 personer på båten, främst hemlösa och missbrukare. I båten påträffades även knivar och sprutor.

Enligt Expressen utreder polisen även ett misstänkt mordförsök på båten. I slutet av juni fick polisen ett larm om att en man blivit knivhuggen ombord på båten. Polisen hittade en man som satt i en fåtölj ombord på båten. Mannen ska ha blivit slagen och och knivhuggen. Mannen fördes till Karolinska sjukhuset med ambulans.

– Det har varit ett grovt våldsbrott där tidigare i somras, säger Mikael Sundberg, vid Skärholmspolisen.

Han vill inte kommentera händelsen ytterligare.

Kronofogdemyndigheten vet inte om båten hyrts ut i andra hand.

– Det vet vi inte. Det är inte ens säkert att den som båten är registrerad på vet om det. Det kan vara en person som används som målvakt, säger Mia Backman, på Kronofogdemyndigheten.