Polisen öppnar mötesplats i centrum

Polis i Åkersberga
Polisen Mattias Tillberg och kommunalrådet Michaela Fletcher (M) höll tal vid invigningen.
Polisen har öppnat ett områdeskontor i Åkersbergas centrum som kommer att vara öppet varje tisdag från klockan 16 till 18.

Polisen hoppas att det nya områdeskontoret ska bli en mötesplats för dem och ortsinvånarna.

– Vi vill nå ut till medborgarna och öka vår tillgänglighet. När vi finns på plats en specifik tid så vet folk att vi finns där om de vill komma och prata med oss eller lämna tips och synpunkter, berättar kommunpolisen Mattias Tillberg.

Det nya områdeskontoret ligger vid trappuppgången till Österåkers biblioteket, en plats där många rör sig dagligen.

– Tidigare har vi haft en polisreception i Åkersberga som vi stängde ner i våras. Istället har vi nu valt att finnas ute på gator och torg och i det här områdeskontoret. Vi har fått många positiva reaktioner på det, säger Mattias Tillberg.

Det kommer finnas två uniformerade poliser som bemannar områdeskontoret.

– Vi kommer att ha gula västar, så att vi syns tydligt och vi kommer även att röra oss i centrum, beroende på hur mycket folk som är där, säger Mattias Tillberg.

 

Hoppas öka trygghetskänslan

Under invigningen i tisdags fanns också Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) och trygghetssamordnaren Lena Brodin på plats.

– Det är många som har frågor, trots att invånarna generellt sett känner sig trygga i Åkersberga. Det är jättebra att de får chansen att träffa polisen nu. De flesta blir glada och nöjda när de får möjligheten att få svar från polisen och jag tror att det kommer att öka känslan av trygghet, säger Lena Brodin.