ANNONS

Polisen: ”Ska se om det finns någon koppling”

nordea, handelsbanken, kupp mot bankfack
Handelsbanken i Kista och Nordea i Vällingby har blivit utsatta för stölder ur bankfacken.
Under hösten drabbades Nordea i Vällingby av stölder ur kundernas bankfack.
Nu har även Handelsbanken i Kista blivit utsatt för en liknande kupp.
– Än vet vi inte om det finns några kopplingar, men vi är självklart intresserade, säger Johan Persson vid Västerortspolisen.
ANNONS

Under torsdagen i förra veckan utsattes Handelsbanken i Kista för en kupp när någon eller några tog sig in i lokalen där kundernas bankfack finns och länsade flera av dem.

– Vi har haft ett obehörigt intrång i lokalen med våra bankfack, säger Mats Olsson, presskontakt på Handelsbanken.

Hur mycket som tjuven, eller tjuvarna, kom över vill han inte svara på, men enligt polisen är det ett antal värdefack som har brutits upp. Ärendet rubriceras som grov stöld genom inbrott.

– Det är ett fåtal kunder som är drabbade och de är informerade, säger Mats Olsson.

Polisen inväntar nu resultatet från den tekniska undersökningen. Dessutom väntar man  på att få in övervakningsfilm från bankvalvet.

Polisen har i nuläget inga misstänkta för inbrottet i Kista.

Liknande kupp i Vällingby

Under hösten har Nordea i Vällingby blivit utsatt för en liknande kupp två gånger. Även i de fallen tog sig tjuvarna in obemärkta och lyckades bryta upp flera bankfack. Polisen i Västerort, som utreder stölderna i Vällingby, kommer nu att se om de kan hitta några kopplingar till stölderna i Kista.

– Vi är självklart intresserade och ska titta på det, säger Johan Persson, förundersökningsledare vid polisen i Västerort.

Även polisen i Norrort, som utreder de stölderna i Kista, kommer att utreda vilka likheter det finns i tillvägagångssätt.

ANNONS

– Vi har en brottssamordnare som tittar på modus, och om de kommer på någonting för de samman ärendena, säger Thomas Sandin, förundersökningsledare vid Järvapolisen.

Lokalen med bankfack stängd

Handelsbanken har tills vidare stängt lokalen med bankfacken.

– Avdelningen med serviceboxar håller stängt tills vidare i väntan på att arbetet med att återställa utrymmena blir klart. Vi vet ännu inte när det kan ske, säger Mats Olsson.

Handelsbanken säger dock att de kunder som behöver komma åt sina bankfack kan kontakta bankkontoret så försöker de hjälpa dem.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.