ANNONS

Polisen nära gripanden för handgranatattack

Efter drygt en månads intensivt arbete med över 160 förhör har polisen lyckats ringa in en gruppering som misstänks ligga bakom handgranatattacken i Tumba.
ANNONS

Sedan handgranatsattacken mot polisen i Tumba natten till den 21 augusti har polisen varit tystlåten angående utredningen. Men nu går polisen ut och berättar att arbetet har gett resultat.

– Det är ett ihärdigt arbete som pågått och det har resulterat i att vi har kunnat ringa in en gruppering som vi nu misstänker ligga bakom sprängningen. Vi har även avgörande teknisk bevisning vilket gör att vi förväntar oss kunna göra frihetsberövanden av misstänkta personer inom en snar framtid, skriver Daniel Löfgren, utredningsledare i ett pressmeddelande från polisen.

Även om polisen har säkrat utredningsmaterial söker de fortfarande efter de sista pusselbitarna i fallet.

– Vi är fortfarande i behov av vittnen, dels till händelsen i Storvreten men vi söker även information om vem eller vilka som har tillgång till den här typen av handgranater, säger Daniel Löfgren.

Det var en handgranat av modell M75 som exploderade omkring en meter från en polisbuss framhjul. I polisbussen satt fyra poliser. Granattypen innehåller 3 000 stålkulor som sprids åt olika håll. Polisbussen träffades av ett stort antal kulor och man hittade 105 hål i bussen. Enligt polisen var det bara en tillfällighet att ingen polis skadades under attacken.

Finns det några kopplingar mellan den här attacken och brandattackerna mot socialtjänsten i Botkyrka som skedde i samma veva?

– Nej, vi ser inga kopplingar mellan de olika fallen, säger Daniel Löfgren.

Han vill inte heller säga hur många personer som den misstänkta grupperingen består av, eller om de är bosatta i Botkyrka kommun eller inte.

Brottet rubriceras som mordförsök.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.