ANNONS

Polisen: Nolltolerans vid Hornsberg i sommar

Alla brott – även småsaker – ska anmälas. Och Hornsbergs strand kan göras om till gågata.

Det framgick på ett informationsmöte om stöket i Hornsberg på tisdagskvällen.
ANNONS

Stöket kring Hornsbergs strand är ett återkommande problem för de boende i området. Det vackra strandhänget drar till sig mängder av folk som spelar hög musik, festar och kör fort med bilar längst kajen.

Men i år ska polisen ta fram hårdhandskarna, berättar Stefan Holmén som är kommunpolis på Kungsholmen. Alla brott som upptäcks på platsen, även de som normalt sätt skulle ha resulterat i en tillsägelse, kommer att rapporteras, enligt honom.

– Det kan handla om någon mindre trafikförseelse eller liknande. Vi kommer att använda oss av nolltolerans, säger han.

Även i år är Hornsbergs strand ett av polisens prioriterade områden i staden. Det innebär att polisen och sjöpolisen kommer att patrullera så mycket de hinner i området.

– Men allt är beroende av tillgången på personal. Vi har bara tre polisbåtar i hela staden, säger Stefan Holmén.

På tisdagskvällen hölls ett möte för de boende i området där bland annat polisen och trafikkontoret informerade om sina planer för området. Där diskuterades också fortkörningarna i området och hur man ska få bukt med det. Bland annat diskuterades möjligheten att göra om Hornsbergs strand till en gågata och alltså helt förbjuda privat biltrafik under sommaren.

– Det var ett förslag som alla nappade på men det måste tas upp med trafikkontoret om det ska bli av. Jag själv hoppas att man kan göra en snabbhantering av frågan, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.