ANNONS

Polisen i norrort varnar för coronabedragare

Polisstation
Påminn äldre släktingar om att aldrig lämna ut bankkort, koder, bank-ID eller liknande till personer som de inte känner, uppmanar polisen.
Bedragare lurar äldre - låtsas vara en hjälpande hand.
ANNONS

Polisen i  norrort går ut med en varning och flaggar för ”coronabedragare”.

Det går i korhet ut på att en ”barmhärtig själ” erbjuder en hjälpande hand och att handla åt äldre människor med anledning av den rådande coronasituationen.

I ett ärende från södra Stockholm, där man haft stora problem med den här sortens brott,  bad personen som ringde om inköpslista, bankkort och koder som brottsoffret gav ut.

Corona-bedragare i Farsta – hade skyddsutrustning

Även gott om ärliga hjälpare

Vi ska inte glömma att det finns massor av ärliga och goda initiativ med folk som verkligen vill hjälpa sina medmänniskor i dessa tider.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om bland annat Facebookgruppen ”Coronahjälpen i Sollentuna” och om Edsberg där Ica-butiken öppnar tidigare för de äldre och där Hyresgästföreningen erbjuder gratis hjälpa att handla hem mat.

Prata med dina äldre släktingar

Men det finns alltså samtidigt också folk som är beredda att utnyttja situationen. Polisens uppmaning är att man påminner sina äldre  om att aldrig lämna ut bankkort, koder, bank-ID eller liknande till personer som man inte känner.

– Vi har inte haft något fall ännu men vill gå ut och varna i god tid, folk är ganska bra på att apa efter den här sortens trender, säger Ida Dehnisch som är kommunpolis i Järfälla.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.