Min lokala hjälte

Polisen: Nu får det vara nog

En person avled efter en trafikolycka på E4 på påskdagskvällen.

Istället för att hjälpa till stannade folk på vägen - för att ta bilder av olyckan.

Olyckan inträffade vid 20-tiden på lördagskvällen. Två bilar hade kolliderat på E4 i höjd med Tureberg och två personer fördes till sjukhus, en med ambulanshelikopter och en med ambulans. En av personerna avled senare av sina skador.

Efter olyckan var det flera personer som försökte komma nära olycksplatsen för att ta bilder, berättar nu polisen.

I ett Facebookinlägg beskriver de hur nyfikna personer orsakade trafikkaos och gjorde det svårt för räddningstjänst och polis att göra sitt jobb.

”Nästan alla som körde förbi trafikolyckan hade mobilen redo i högsta hugg för att försöka få en så bra bild som möjligt utav vad som hänt. Detta gjorde nästan att fler trafikolyckor uppstod då dessa inte hade fokus på vägen”, skriver polisen i Sollentuna i inlägget.

Polisen berättar hur de fick mota bort människor som försökte ta sig upp på motorvägen.

”Tänk om du själv, din mamma eller din bror skulle suttit i någon utav bilarna som krockat. Hur hade det känts om okända människor började fotografera när du är med om det kanske värsta du någonsin kommer vara med om i ditt liv?”, skriver polisen.

Inlägget har delats över 700 gånger och väckt starka reaktioner.

”Åkte förbi och noterade att massa bilar stannat vid sidan av vägen…trodde att det kanske var en krock…men det var fotosession alltså….osmakligt”, skriver en person.

Läs hela inlägget här.