ANNONS

Polisen slår larm om olyckor på Granhammarsvägen

Olycksdrabbad korsning.
Olycksdrabbad korsning.
På fredagen skedde ytterligare en krock på Granhammarsvägen vid avfarten från E18.
– Vi har skrivit till kommunen för att få till en lösning, säger Albin Näverberg vid polisen.
ANNONS

Klockan 12.10 på fredagen kom ett larm om ytterligare en trafikolycka på Granhammarsvägen i Kungsängen.

Mitt i har intervjuat föraren vars bil en annan person körde in i.

– Det var som vanligt rätt mycket trafik ute på E18, men ändå inte rusningstrafik. Jag svängde av på avfarten mot Brunna/Livgardet för att svänga åt höger för att komma till Brunna, säger Cecilia Magnusson.

Stannade till vid korsningen

Hon berättar att det inte var så mycket trafik på Granhammarsvägen för dagen. Men trots det var olyckan framme när hon stannade till vid korsningen för att släppa fram en bil.

– Jag hade noterat en bil bakom mig en bit bort, men tänkte inte mer på den förrän det small till och den andra bilen hade kört in i bakändan på min bil, säger hon.

Hon blev rätt så chockad, men inte fysiskt skadad.

– Min generella uppfattning om Granhammarsvägen är att folk kör alldeles för fort. Många verkar ha så bråttom. Den nya vänstersvängen upp mot industriområdet verkar inte riktigt genomtänkt för det är så ofta jag har sett bilar och lastbilar som har chansat för att hinna över vägen.

Polisen har skrivit till kommunen

Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro berättar att polisen har skrivit till kommunen för att få till en lösning på trafikproblemen.

– Det är väldigt många olyckor här, även om det sällan rör sig om stora personskador, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

ANNONS

Mitt i har tidigare rapporterat om att rondeller vid på- och avfarterna till E18 ska börja byggas nästa år.

– Rondeller kommer att ha en hastighetsdämpande effekt och förbättra trafikflödena, sa Charlotte Ahlstrand, exploateringschef på Upplands-Bro kommun. 

123 olyckor

Förra året skedde 123 trafikolyckor med motorfordon på kommunala vägar. Merparten ägde rum på Granhammarsvägen och Enköpingsvägen. I tre av fyra fall var fler än ett fordon inblandat, enligt kommunens trafik- och tillgänglighetsprogram för 2018.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.