ANNONS

Polisen hoppas att dna ska lösa tre överfall i Rågsved

Rågsved t-bana.
Polisen hoppas att en dna-analys ska lösa överfallen i Rågsved.
Tre kvinnor har överfallits av okända gärningsmän i Rågsved de senaste fyra månaderna. Nu hoppas polisen att en dna-analys ska leda till att fallen kan lösas, skriver Dagens Nyheter.
ANNONS

Inom loppet av fyra månader har tre kvinnor attackerats av okända män i Rågsved, enligt polisen. Det första överfallet inträffade den 31 mars då en 23-årig kvinna var på väg hem från jobbet vid 04-tiden på natten, rapporterar Dagens Nyheter. En knivbeväpnad man tog tag i kvinnan och försökte få med henne in i skogen. Händelsen rubriceras som olaga hot men utredningen är nu nedlagd.

Den 14 juni inträffade ytterligare ett överfall där en kvinna våldtogs utomhus i centrala Hagsätra, en dryg kilometer från platsen för det första brottet.

Det tredje fallet inträffade i Rågsved den 7 juli då en okänd gärningsman överföll och våldtog en kvinna. Enligt uppgift ska gärningsmannen ha följt efter kvinnan från nattbussen och våldtagit henne i hennes hem, men polisen har inte kunnat bekräfta uppgifterna.

Polisen utreder samband

Polisen utreder nu om det finns ett samband mellan händelserna då de skett i samma område.

– Det finns en del likheter men också flera saker som är olika. Det kan vara samma gärningsman och det kan också vara flera. Vi utesluter absolut ingenting, säger Åsa Hansson, förundersökningsledare på enheten för grova brott vid Stockholmspolisen till DN.

ANNONS

Polisen väntar nu på resultatet från dna-analysen, som väntas vara klart inom några dagar, och hoppas att det ska leda till ett genombrott.

– Vi har nyligen fått reda på att vi har mer att gå på i det senaste ärendet gällande den 7 juli, där det finns fler dna-spår. Så där har vi stora förhoppningar, säger Åsa Hansson till DN.