Polisen tar plats på medborgarkontoret

Polisen i Järva hälsar alla välkomna till invigningen.
Polisen i Järva hälsar alla välkomna till invigningen.
Niclas Andersson, polischef i Järva.
Niclas Andersson, polischef i Järva.
Från och med idag, onsdag, kommer Järvapolisen att närvara på medborgarkontoret i Rinkeby varje onsdag. Idag mellan klockan 16.00-18.00 är det invigning där bland annat lokalpolisområdeschefen Niclas Andersson är på plats.

Polisen vill komma närmare de boende och bli mer tillgängliga för medborgarna. Järvapolisen har länge varit på jakt efter en tillfällig lokal på plats i väntan på att det nya polishuset i Rinkeby ska stå klart.

Från och med idag, onsdag, kommer polisen att vara på plats på Medborgarkontoret i Rinkeby varje onsdag mellan klockan 16-18.

– Tanken är att man ska få möta sin lokala polis och ställa frågor om problemen i området och om hur polisen arbetar. Det känns jättebra att vi äntligen är på plats, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef.

Det kommer finnas en ansvarig polischef på plats minst en gång i månaden. Sedan kommer det vara olika medarbetare från polisen som medverkar beroende på vilket ämne det handlar om. Det kan till exempel vara mopedåkning, narkotika, hedersvåld eller andra viktiga frågor.

Redan i vintras gick polisen ut med nyheten att de ska dela lokal med medborgarkontoret.

Hur kommer det sig att det dröjde fram tills nu?

– Först skulle vi vara i Rinkebyskolan, men då blev det ändrade planer. Sedan hittade vi Medborgarkontoret i Rinkeby, men innan vi kunde sätta igång så är det en process med stadsdelen som måste igenom, som till exempel utbildning av personal. Nästa steg att vara närvarande på motsvarande sätt i Tensta och Husby, säger Niclas Andersson.

Fakta

Polisen på plats i Rinkeby

Tid och plats:  Medborgarkontoret på Rinkebystråket 79, Rinkeby centrum. Varje onsdag från och med 25 april, klockan 16-18.

Källa: Polisen