Polisen efter rånen: ”Kan ha ett samband”

Magnus nilsson, kommunpolis i Järfälla.
Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla och Upplands-Bro.
Rånen i Järfälla under veckan som gått kan ha koppling till de män som greps i Bro efter ett rån i Bålsta.
– Det finns likheter i tillvägagångssätt och signalement, säger Magnus Nilsson.

Från tisdagen vecka 35 till tisdagen veckan efter genomfördes fyra väpnade rån i Järfälla. Dessutom rånades en telefonbutik i Bålsta centrum, och där kunde de förmodade gärningsmännen spåras till Bro, där de också greps.

Tre unga män har häktats för inblandning i rånet, och enligt Magnus Nilsson, kommunpolis, kan det finnas ett samband mellan rånen.

– Det brukar vara så när det kommer såna här rån-toppar, det är inte ovanligt att en grupp rånare inte nöjer sig med ett rån utan kör på, säger Magnus Nilsson.

”Finns intressanta kopplingar”

Nu är förhoppningen dels att de tre männen ska kunna bindas till rånet i Bålsta, och därefter att de även ska kunna bindas till något av rånen i Järfälla under veckan.

– Vi vet att några individer vi känner till rör sig längs med E18, så det finns intressanta kopplingar vi ser över. Men det är också mer konkret – det finns likheter i tillvägagångssätt och signalement som vi tittar på. Har vi tur kan vi knyta dem till fler än ett rån, säger Magnus Nilsson.

Trion som greps i Bro kan potentiellt ha varit inblandade i något av rånen mot Elgiganten, Lidl eller Sibylla. När rånet mot kiosken i Barkarby genomfördes var gruppen redan häktad.