Polisen saknar vittnen till rånet mot Jackie

Rinkebybon Jackie Ingevald är besviken över att polisen inte lyckats få fast någon av rånarna.
Rinkebybon Jackie Ingevald är besviken över att polisen inte lyckats få fast någon av rånarna.
Ingen rånare kunde identifieras utifrån övervakningsbilderna i tunnelbanan. Nu har polisen lagt ned utredningen om rånet mot transpersonen Jackie Ingevald.

Jackie Ingevald var på kvällen den 29 februari på väg upp från Rinkebys tunnelbanestation. Då blev hon omringad av ett gäng tafsande ungdomar som skrek ”shemale” och ”transa” till henne. När hon bad dem att sluta blev hon slagen och rånad sin plånbok, mobil och annat.

Jackie Ingevald har varit öppen om sin transexualitet i nöjesprogram på tv och fallet klassas som ett hatbrott.

Polisen har beslutat att lägga ner förundersökningen om överfallet.

– Vi har inte tillräckligt med bevis för att kunna knyta någon misstänkt till brottet, säger Andrea Hammar, förundersökningsledare på Stockholmspolisens hatbrottsgrupp.

Från tunnelbanans övervakningsbilder har det inte gått att identifiera någon misstänkt person. Det finns inte heller något vittne som sett hur gärningsmännen såg ut.

– Vi har talat med ett vittne, men hon snarare hörde än såg hur brottet gick till. Vi saknar bevis för att komma vidare med utredningen. Men vi kan återuppta den om nya uppgifter framkommer som kan sprida ljus över händelsen, säger Andrea Hammar.

Beslutet är en stor besvikelse för Jackie Ingevald.

– Det känns dumt att polisen lägger ned utredningen. Jag mår psykiskt dåligt av det här och känner mig väldigt otrygg i Rinkeby, säger hon.