ANNONS

Polisen: Troligt samband mellan stationsinbrott

Staffan Fougner, brottsanalytiker.
Staffan Fougner, brottsanalytiker.
Minst sju inbrott eller inbrottsförsök har gjorts på olika pendeltågsstationer på kort tid. Enligt polisen har gärningsmännen fått med sig kontanter i några av fallen.
ANNONS

I måndags natt gjordes ett inbrott på stationen i Häggvik och natten till torsdag skedde ytterligare ett försök. Polisen kunde då gripa en person medan tre andra flydde i en stulen bil.

Veckans inbrott i stationskurer är bara två i raden av totalt mellan sju och åtta liknande inbrott sedan slutet på september. Tre av dem har inträffat i Sollentuna – förutom i Helenelund och Häggvik var det även ett i Rotebro för ett par veckor sedan. De andra har varit på olika platser runt om i länet.

– Vi ser att de mycket väl kan hänga ihop. Tillvägagångssättet att bryta sig in i MTR:s kuber är detsamma, säger Staffan Fougner, operativ analytiker på Sollentunapolisen.

Slår till mitt i natten

En annan röd tråd är att inbrotten gjorts mitt i natten under de få timmar som stationen är obemannad. I Sollentuna kommer därför en av polisens prioriteringar vara att öka närvaron nattetid.

Vad är de ute efter? 

– De är ute efter kontanter och har bevisligen kommit över det i några fall, säger Staffan Fougner.

Polisen för dialog med MTR och förhoppningen är att MTR med hyfsat enkla medel ska kunna göra vissa brottsförebyggande åtgärder.

ANNONS

– Det kan handla om rutiner vid tömningar och förvaring av kontanter, säger Staffan Fougner.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.