ANNONS

Polisen slog till mot fusk med uteserveringar

Bord stolar och skyltar är ofta i vägen för fotgängare.

Nu tar polisen krafttag mot fusket med gatumarken, bland annat i city och på Kungsholmen
ANNONS

Butiksinnehavare och restaurangägare i innerstan missköter sig. Det menar polisen som under onsdagen genomförde en stor tillsyn på Sveavägen tillsammans med personal från trafikkontoret.

Det handlar exempelvis om uteserveringar som inte är borttagna och om stolar, bord, marschaller och skyltar som är i vägen för fotgängare.

– Tillsammans blir det väldigt rörigt och svårframkomligt bland annat för funktionshindrade. Det har geggat igen, säger kommunpolisen Peter Enell.

Under onsdagen gjordes 29 tillsägelser mot butiker och restauranger som misskött sig. Enligt Peter Enell kan det i slutändan bli tal om böter eller beslag om företagen inte hanterar gatumarken bättre.

Och tillsynen är bara början. Både på Sveavägen och andra platser i city och innerstan finns liknande problem. Bland annat handlar det om Drottninggatan, Hamngatan och ner mot Sergels torg samt S:t Eriksgatan, Fleminggatan och S:t Göransgatan på Kungsholmen. Nu ska polisen ta krafttag mot problemet och bli betydligt hårdare, enligt Peter Enell.

– Vi berättar inte innan var vi gör tillsynerna. Men det kommer att ske på många olika platser i innerstan, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.