ANNONS

Polisen slog till mot skyltarna

Kungsholmen
Polisen slog till mot skyltarna på Sankt Eriksgatan.
Polisen genomförde i veckan ännu en skyltrazzia. Den här gången på Sankt Eriksgatan.
ANNONS

Mitt i har tidigare skrivit om polisens arbete med att hålla gatorna tomma från exempelvis skyltar och uteserveringen – den gången på Sveavägen. I veckan var det dags igen, den här gången på Sankt Eriksgatan.

– Vi gjorde en insats tillsammans med trafikkontoret och tillståndsenheten eftersom vi fått in många klagomål. Vi var åtta poliser som var på Sankt Eriksgatan

Poliserna belagtog skyltarna från en person som tidigare haft skyltar ute på gatan och gav ut ungefär 30 tillsägelser, enligt Peter Enell.

Sofia Hedlund är en av de som fick en tillsägelse av polisen, bland annat för en dörrmatta och marschaller vid butiksdörren där hon är anställd.

”Vi klarar tydligen inte ens av att ta en promenad på gatan utan att snubbla på mattor, trilla in i flaggor två meter över marken, för att sen slå en volt över en trottoarpratare.” skriver hon ironiskt på Facebook där hon också anser att polisen borde ha bättre saker för sig.

Men Peter Enell försvarar insatsen.

– Det kan vara väldigt hindrade för äldre och synskadade och för snöröjningen och städning av gatorna. Just marschaller kan vara farliga för barn och hundar och om man sparkar till dem kan de stänka upp högt. Det börjar bli trångt och se riktigt grötigt ut på den här gatan, säger han.

Väntas fler liknande insatser?

– Ja vi kommer att återkoppla på flera platser på Kungsholmen och vi kommer att göra återbesök och rapportera de som inte följer direktiven, säger Peter Enell.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.