ANNONS

Polisen söker ägare till nallebjörn via Facebook

Facebook har blivit ett allt mer effektivt vapen för polisen på Lidingö.Nyligen hittades en nallebjörn i Lidingö centrum och nu ligger en bild ute på polisens Facebook-sida.
ANNONS

I förra veckan hittades en ensam och övergiven brun nalle i rondellen vid Stockholmsvägen-Sturevägen på Lidingö. Lidingöpolisen tog över ansvaret för nallen och passade samtidigt på att ta en bild på den och lägga ut den på Facebook.

Enligt Tonje Becktor, receptionistassistent på Lidingöpolisen, ännu har ingen ägare hört av sig.

– Det är väldigt många som har markerat ”gilla” på Facebook, men ingen har ringt och sagt att det är deras nalle, säger hon.

Hur många unika träffar som Lidingöpolisens Facebooksida får varje vecka är oklart. Det är framförallt inlägg om trafik som engagerar Lidingöborna.

– Vi vill visa vad vi gör. Vi får både negativ och positiv respons, men mest positiv, säger Tonje Becktor.

Lidingöpolisen får även in en hel del upplysningar via sidan.

– Vi får in både stora och små tips som till exempel om bilar som står fel. Vi vill inte att folk ska tipsa oss via Facebook om stora brott, det är inte sidan till för. Sker det något större brott ska man i stället ringa 114 14, säger Tonje Beck-tor.

Varför lade ni upp nallen på Facebooksidan?

– Det är för ovanlighets skull något roligt i stället för en bild på en trafikkontroll. Det ger mer uppmärksamhet än en bild på en plånbok. Folk gillar att vi lägger in bilder, säger hon.

ANNONS

Ni är inte rädda för att få kritik för att polisen lägger tid och kraft på att lägga in en bild på en borttappad nalle?

– Det är alltid så att några blir negativa, men de flesta är positiva till vår sida. Vi vill visa att vi gör olika saker, vi jagar även bovar, säger hon.

Nallen sitter nu i säkert förvar på hittegodsavdelningen på Bergsgatan på Kungsholmen. Polisen hoppas att den rättmätiga ägaren ska höra av sig. Om det är någon som har tappat sin nalle och känner igen den bruna nallen på bilden, ring polisen och fråga efter hittegodsavdelningen.