Min lokala hjälte

Polisen söker efter samband mellan skjutningarna

Sommaren i Järva har varit dramatisk med två döda och två svårt skadade i skottlossningar. Den senaste skottlossningen skedde måndagen den 1 augusti i Husby.

Det var strax efter midnatt måndagen den 1 augusti som skottlossning och högljudda rop hördes på Oslogatan i Husby. En skottskadad man fördes till sjukhus.

Tidigare under sommaren har två män dödats i skottlossningar, en på Tensta allé den 27 juni och en Kista den 18 juli. På Tensta allé blev även en man skottskadad.

– Vi tittar på alla samband som kan vara av intresse, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid polisen.

Den man som skadades i skottlossningen i Husby vårdas fortfarande på sjukhus, enligt polisen.

– Han har inte livshotande skador och har kunnat höras, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid polisen.

Fakta

Tre skottlossningar

Skjutningar i Järva sommaren 2016:

27 juni, Tensta allé: Skottlossning vid 18.30-tiden där två män skadades, en så svårt att han avled. Brottet utreds som mord och mordförsök. Polisen har inga misstänka.

18 juli, Kista: En man i 25-årsåldern skottskadades svårt vid en skjutning utomhus och avled på platsen vid 18-tiden. Fyra män greps av polisen och är misstänkta för mordet.

1 augusti, Husby: En man i 30-årsåldern sköts av flera gärningsmän strax efter midnatt. Skottlossning och höga rop hördes i området. Händelsen utreds som grov misshandel eftersom gärningsmännen visat grov hänsynslöshet. Polisen har inga misstänkta.

Källa: Polisen