Polisen söker efter tulpanbedragaren

Polisens jakt på tulpandbedragaren går vidare. En person har förhörts av polisen som nu väntar på resultaten från den tekniska undersökningen.

Efter Lokaltidningen Mitt i:s artiklar om tulpanbedragaren har flera läsare hört av sig till redaktionen och berättat att de sett den man som knackar dörr och säljer blommor under förespeglingen att pengarna går till Sollentuna FK.

– Han var här men jag tackar alltid nej. Man ska inte köpa blommor när det är kallt, säger Inga-Lisa i Vaxmora.

En annan som haft besök av tulpanförsäljaren är Eva i Edsviken. Förra veckan fick hon syn på honom igen i sitt bostadsområde.

– Han knackar fortfarande dörr, så han kan inte ha läst tidningen. Jag ringde polisen direkt. De bad mig hålla koll på honom på avstånd medan de åkte ut. Jag hörde hur de pratade med honom.

Helen Brask, förundersökningsledare på Norrortspolisen, bekräftar att en patrull varit i kontakt mannen – och tagit bilder av honom.

Polisen väntar fortfarande på resultaten från den tekniska undersökningen efter stölden hos en äldre kvinna för ett par veckor sedan. Bland annat säkrades ett dricksglas som den misstänkte tjuven lämnade efter sig.

– Vi försöker få en bild om det är en och samma person som varit i farten, säger Helen Brask.

Fakta

Detta har hänt..

En man har knackat dörr i Sollentuna och utgett sig för att sälja tulpaner till förmån för Sollentuna FK.

En Sollentunabo ringde dock till klubben för att kontrollera detta, och upptäckte att det var en bedragare.

Fler har drabbats av försäljaren, bland annat en äldre kvinna som blev bestulen på sin plånbok av efter att ha köpt tulpaner.