ANNONS

Polisen söker en misstänkt gärningsman för mordet på Aiman

ANNONS

Uppdaterad 8/1

Under fredagen meddelade kammaråklagare Thobias Vilhelmsson, som utreder mordet på Aiman Qabli, att han i dagsläget inte har någon ytterligare information att delge.

Polisen har identifierat och söker en misstänkt gärningsman för mordet på 20-årige hiphop-artisten Aiman Qabli. Mannen är skäligen misstänkt för mord.

Som Lokaltidningen Mitt i tidigare berättat så knivskars Aiman Qabli vid 23.30-tiden, natten mot julafton, så illa att han senare avled på sjukhus.

Under tisdagen hade ingen gripits för mordet men kammaråklagare Thobias Vilhelmsson, som utreder mordet, berättade att polisen har identifierat och eftersöker en misstänkt gärningsman som ska vara i samma ålder som offret. Mannen är skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden.

Aiman från Vårby gård skrev och släppte egen hiphop-musik och var på väg att få kontrakt med ett skivbolag. Aimans bror Mustafa Qabli beskriver sin bror som en person som fick andra människor att må bra och stödet för Aiman och familjen har varit stort. Vänner och artister har hedrat Aiman genom att bland annat skriva texter.

– Jag har inte hunnit läsa alla texter ännu, men ska göra det senare, sa Mustafa Qabli efter begravningen som hölls under fredagen. Han berättade att väldigt många människor deltog för att hedra Aimans minne och beklaga sorgen.

Mustafa berättar att familjen försökt att bistå polisen i utredningen, men att ingenting kan förändra det som skett.

– Det har hänt. Jag kommer inte att få tillbaka min bror, säger Mustafa.

ANNONS

På juldagen samlades flera hundra personer på Vårbergsskolan för att tillsammans med Aimans familj, minnas honom. Vid Albys tunnelbanestation, där dådet skedde, växte under juldagen högarna med blommor och tända ljus.

Artisten Fille, Felipe Leiva Wenger, ena halvan av hiphop-duon Ison och Fille hedrade Aiman med ett inlägg på Instagram där han skriver:

”En av svensk hiphops unga talanger har lämnat oss. Ännu en ung person som inte fick blomma ut. Vila i frid, Aiman” följt av hashtagen #läggnerdittvapen.

Aiman var även aktiv i föreningen Fanzingo i Alby vilka hjälper unga att förverkliga sina idéer inom musik, radio, film och tv. På sin hemsida skriver föreningen om sorgen över att ha förlorat Aiman.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.