Polisen söker fler vittnen till mordförsöket

Här hittades den stickskadade mannen efter mordförsöket.
Här hittades den stickskadade mannen efter mordförsöket.
Två män är misstänkta för att ha försökt mörda en man och sedan lämnat honom allvarligt skadad på en gångväg i Hässelby gård.

De tre männen ska ha träffats på Hässelby Wärdshus tidigare på kvällen och nu vill polisen få in iakttagelser därifrån.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om mordförsöket i Hässelby gård under natten till i onsdags förra veckan. Då hittades den stickskadade mannen på en gångväg vid Loviselundsskolan av förbipasserande.

– Mannens status har varit väldigt, väldigt allvarlig, men läkarna har nu fått bukt med en del av problemen och han är nu rejält på bättringsvägen, säger polisen Patrik Zanders, som beskriver händelsen som ett av de råaste våldsbrotten han har utrett.

Han berättar nu att polisen tror att skadorna har uppstått genom knivhugg. Analysen ska nu visa om de föremål som polisen har tagit i beslag användes vid mordförsöket.

– Vi har tagit beslag på flera olika ställen, de misstänktas hem men även från brottsplatsen, säger Patrik Zanders.

Två män anhölls förra veckan och de är fortsatt misstänkta på sannolika skäl för mordförsök alternativt grov misshandel. Offret kände åtminstone en av de misstänkta sedan tidigare, enligt polisen.

De tre männen ska ha träffats på Hässelby Wärdshus på Ormängsgatan i tisdags kväll förra veckan och nu vill polisen ha in allmänhetens iakttagelser från kvällen.

– De träffades på restaurangen och var då i sällskap med en kvinna. Efter restaurangbesöket gick de gemensamt till tunnelbanan i Hässelby gård, där kvinnan avlägsnade sig. Hon är inte misstänkt, säger Patrik Zanders.

Kvinnan tog tunnelbanan klockan 23.23 och därefter gick de tre männen hem till en av de nu misstänkta.

– Vi är angelägna om att få iakttagelser på vad som hände mellan 23 och framåt, säger Patrik Zanders.

Männen ska ha varit hemma hos den ena mannen ett tag innan mordförsöket skedde. Den drabbade mannen hittades klockan 03:40 på en gångväg vid Loviselundsskolan.