Polisen som sköt man i Bagarmossen utreds

Dramat i Bagarmossen fick dödlig utgång.
Dramat i Bagarmossen fick dödlig utgång.
En man född 1988 sköts ihjäl av polisen i Bagarmossen i går kväll. En utredning har nu inletts mot poliserna.

Strax före klockan 19 i går kväll larmade vittnen i Bagarmossen polisen. De hade sett en man gå omkring med ett vapen i centrum. När polispatrullen kom flydde mannen i bil. En biljakt startade som slutade på Sockenvägen, då poliserna lyckades stoppa bilen.

Då klev mannen ut och besköt de två poliserna. De besvarade elden. Mannen skadades så illa att han fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Där avled han ett par timmar senare.

– Vi har identifierat honom och underättat de anhöriga. Om han var känd av polisen sedan tidigare vill vi inte säga, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Polisen vill heller inte berätta vad för slag vapen mannen bar på, eller hur händelseförloppet såg ut mer exakt, utan hänvisar till att utredningar inletts för att klargöra det. En teknisk undersökning inleddes på plats under kvällen. Man började också samla in vittnesuppgifter från människor i området. Den ihjälskjutna mannens fordon har tagits i beslag. Även polisbilen, som har skottskador i vindrutan, ska undersökas.

– Den dödade personen utreds för mordförsök. När det gäller de två poliserna har en särskild utredning inletts, för att titta på deras agerande. En åklagare har tillsatts, säger Carina Skagerlind.

Ingen av de två poliserna skadades fysiskt vid dramat, men har omhändertagits för debriefing.

– Det här är ingenting som någon vill vara med om, det är klart att de har påverkats, säger Carina Skagerlind.