ANNONS

Polisen sprang ut och fångade stulen MC

Polisen stoppade motorcykeln som visade sig vara stulen på Stockholmsvägen.
Polisen stoppade motorcykeln som visade sig vara stulen på Stockholmsvägen.
Att som polis försöka stoppa en misstänkt MC-förare kan leda till en livsfarlig jakt på småvägar. Polisen Joar Ankarcrona berättar om när hans kollega handgripligen stoppade en förare på en stulen motorcykel vid Glädjen i helgen.
ANNONS

När Joar Ankarcrona och hans kollega patrullerade i Väsby med bil i lördags kväll fick de syn på en misstänkt motorcykel som svängde ut framför dem från Vallentunavägen mot Stockholmsvägen i Carlslund. När den körde ut på Stockholmsvägen märkte de att den vinglade mycket.

– Men föraren hade inte sett oss. Vi ville inte stoppa honom med bilen för vi vet att då kan föraren försöka smita och så börjar en livsfarlig jakt, säger Joar Ankarcrona.

Då kan föraren försöka smita och så börjar en livsfarlig jakt.

Joar Ankarcrona, polis

Vid ett rödljus la sig Joar, som körde, precis bakom motorcykeln som ännu inte upptäckt dem. Hans kollega som satt på radioplats, alltså i passagerarsätet, sprang då snabbt ut ur bilen och tog tag i motorcyklistens arm för att stoppa honom.

– Han försökte ändå köra iväg men eftersom min kollega höll fast honom ramlade han av och motorcykeln körde in i bilen framför.

Föraren gav inte upp utan reste sig och försökte springa iväg från Joars kollega som sprang efter.

– Jag slog på blåljusen för att distrahera honom och körde upp bredvid honom. Då snubblar han på en refug och min kollega kommer ikapp och kan få på handfängsel.

När de kollar upp motorcykeln ser de att den är anmäld som stulen och vid en närmar anblick ser Joar Ankarcrona tecken på att mannen ska vara påverkad av narkotika. Mannen får följa med till polisstationen för att lämna blodprov. Något provsvar har inte kommit än.

Det kan se väldigt dramatiskt ut när vi ligger och brottas med en person.

ANNONS

Joar Ankarcrona, polis

Efter händelsen skrev Joar Ankarcrona ett inlägg på Facebook som har fått stor spridning med över 1500 gillamarkeringar.

– Anledningen till att jag valde att skriva om det som hänt var att det var många vittnen. Det kan se väldigt dramatiskt ut när vi ligger och brottas med en person mitt på vägen och då är det bra att vi får ge vårt perspektiv på det som inträffat, säger Joar Ankarcrona.

Personen vars bil blev påkörd av motorcykeln skadade sig inte men bilen fick mindre skador. Föraren på motorcykel fick en del skrubbsår på knät och motorcykeln skadades något.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.