ANNONS

Polisen om stenkastningen – ser det som kvitto på bra arbete

Robert Bjuvhage kommenterar stenkastning i Tensta.
Robert Bjuvhage vid Rinkebypolisen säger att stenkastningen minskar i området.
I tisdags kastade ett gäng sten mot polisen i Tensta.
Nu kommenterar polisen händelsen och kallar det "ett kvitto att vi ligger rätt i vårt arbete".
ANNONS

Det var vid klockan 22.30 på tisdagskvällen som polisen fick in ett larm om att en person blivit misshandlad av ett gäng i Tensta. Men när polisen kom dit hittades ingen skadad person, och den som larmat gick inte att nå.

I stället möttes polisen av en kastad sten som träffade rutan på en polisbil och knäckte den. Direkt därefter kunde polisen se ett gäng personer springa från platsen.

Polisen larmades om misshandel i Tensta – möttes av stenkastning

Kvitto på bra arbete

Nu går kommenterar Robert Bjuvhage, polisassistent på Rinkebypolisen, händelsen i ett inlägg och en video på Facebook. Han ser positiva saker i veckans stenkastning.

– Stenkastningen i detta fallet tar vi som ett kvitto att vi ligger rätt i vårt arbete. En frustration hos de kriminella att vi gör ett bra polisarbete, säger han i videon. 

I ett SMS-utvecklar Robert Bjuvhage sitt resonemang:

”Just i detta fallet har vi indikation på av vi stör/stört vissa kriminella individer och att man därför ville hämnas på polisen genom stenkastning”, skriver han.

Stenkastningen minskar

Han säger också i videon stenkastningen mot polisen generellt sett minskar i Järva vilket han tror beror deras höga närvaro, repressiva arbete och deras relationsskapande arbete.

ANNONS