ANNONS

Polisen stoppar Bob Hund-spelning på Plattan

Bob Hunds gratisspelning på Sergels torg flyttas till Kulturhuset.
Polisens tidigare tillstånd har dragits in.
ANNONS

Det är festivalen The Stockholm Act som arrangerar gratisspelningen som skulle ha ägt rum på Sergels torg 24 augusti. Nu flyttas spelningen, vilket Vi i Vasastan var först med att berätta.

– Vi och Kulturhuset Stadsteatern hade ett tillstånd från polisen som drogs tillbaka. Vi tycker att det är olyckligt att det blev som det blev men det var en ny bedömning kring all publik och i förlängning om säkerheten, säger Julia Björne, medlem i Stockholm Coordination Initiative och en av initiativtagarna bakom festivalen.

Flyttas till Kulturhuset

Polisen och festivalarrangörerna hade olika åsikter om hur många personer som väntades komma på konserten. Enligt polisens bedömning var det helt enkelt inte säkert att hålla spelningen på Plattan.

Nu flyttas den till Studion på Kulturhuset som har plats för 700 personer.

– Det är klart att vi tycker att det är tråkigt att vi inte kan erbjuda en gratiskonsert på Sergels torg, men vi är jätteglada att vi får tillgång till Studion. Det kommer att bli en superkonsert, säger Julia Björne.

Fortfarande gratis

Gratisbiljetter till konserten kan hämtas på Kulturhusets bottenvåning från klockan 15.00 imorgon, torsdag. Bob Hund börjar spela klockan 19.00. Eftersom spelningen har flyttats till Studion råder 13-årsgräns.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.