Polisen söker tips efter storbråk i Vendelsö

Lars-Göran Rehn, Haningepolisen.
– Det verkar vara en konflikt mellan unga i Tyresö och Vendelsö, säger Lars-Göran Rehn.
Tre personer skadades och flera rånades under helgens stora slagsmål där ett gäng från Tyresö drabbade samman med ungdomar från Vendelsö. Nu vill polisen ha in tips av alla som vet vad som hände.

Det var vid midnatt mellan lördag och söndag som ett antal ungdomar från Tyresö kom till torget vid Sågenvägen, där ett annat gäng med lokala ungdomar stod och hängde.

Ungdomarna från Tyresö ska ha varit maskerade och gått till anfall mot Vendelsöborna, som misshandlades och rånades. Tre personer skadades och fick föras till sjukhus efter skador av så kallat trubbigt våld, alltså sådana man får av att ha varit i handgemäng. De inblandade, totalt ett tiotal, är i 16-årsåldern.

Men exakt vad som hände är ännu oklart och polisen ber därför alla som vet något att höra av sig och berätta vad de vet.

– När vi kom dit var det stökigt och många var inblandade så det var svårt att få överblick, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen. Vi behöver få in uppgifter från vittnen och övervakningsfilmer från bussar.

Den här sortens bråk är alltså kniviga att reda ut. En patrull var i Vendelsö i går för att samla information om vad som hände.

– Men de fick ingen rätsida på det. Det gäller att ungdomarna själva är intresserade av att hjälpa till.

Däremot har polisen redan fått in många mejl från föräldrar som är oroliga för att det efter en lugn sommar ska blossa upp nya bråk.

– Veckorna innan skolstart, när alla är tillbaka från sina semestrar, brukar det bli stökigt. Vi hoppas att ungdomarna tar tillfället i akt och åker in till festivalen We Are Stockholm i stan i nästa vecka, i stället för att hänga här.