Välj ditt område
Polisen sitter vid datorerna och tävlar i hackning. Arkivbild.
Polisen sitter vid datorerna och tävlar i hackning. Arkivbild.

Polisen tävlar i hackning

Nyheter Polismyndigheten ställer för första gången upp i Hacker for Sweden. Det är en tävling där deltagarna under 24 timmar ska lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppna data.

Denna helg, den 11–12 mars, deltar Polismyndigheten för första gången på Hack for Sweden i Kista. Det är en tävling där deltagarna under ett dygn ska lösa samhällsutmaningar med hjälp av öppna data.

– Vi bidrar med information om var polisstationer finns och vilka tjänster de erbjuder. Vi kommer också att finnas på plats under tävlingen för att kunna svara på frågor, berättar Per-Ola Sjösvärd på it-avdelningen till polisens hemsida.

Hack for Sweden är ett samarbete mellan 30 statliga myndigheter och organisationer. Syftet är att göra det möjligt för studenter, utvecklare, datajournalister och innovatörer att ta fram nya tjänster och produkter med hjälp av myndigheters öppna data.

Totalt bidrar myndigheterna och organisationerna med över 400 öppna datakällor som de tävlande får använda fritt. Över 200 deltagare är anmälda till tävlingen, fördelade på 60 lag.

Utmaningarna för deltagarna handlar 2017 om samhällsbyggnad, miljöinformation, turism, och friluftsliv.

 

 

 

 

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

RULLTRAPPOR
Nyheter

Det här måste göras för att maxa Citybanan

Nyheter

Lagändring gav en ny chans till modersmålet

Nyheter

Svan sköts ihjäl av ungdomar i Värmdö

Morgonkollen

Kraftig brand i skola

Skola

Ser du kändisarna eleverna har karvat fram?

Morgonkollen

Solen strålar över Stockholm