ANNONS

Efter branden – polisen träffar grannarna

Polisen och brandkåren kommer under tisdagen att besöka grannarna som bor i den branddrabbade fastigheten på Finntorpsvägen, detta för att de som bor i huset ska få möjlighet att ställa frågor.
Polisen rubricerar ännu händelsen som mordbrand. Att en brand ska inträffa igen i fastigheten går inte att utesluta men polisen bedömer risken som liten:
– Det finns inte skäl att tro att det ska hända igen, säger Peter Eriksson, brandutredare.
ANNONS

Polisen har som Mitt i skrev om i går inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand i fastigheten på Finntorpsvägen, detta efter att började att brinna i källaren i fastigheten natten mellan fredag och lördag.

Polisen planerade att göra en teknisk undersökning av källaren under måndagen men den undersökningen kommer att ske först i dag, tisdag.

 

Under tisdagen kommer polisen och brandkåren gemensamt att hålla en informationsträff med de som bor i huset.

– Det är ett gemensamt möte med de boende, i den mån vi kan kommer vi att svara på frågor som dom har, säger Peter Eriksson, polisens brandutredare.

Förundersökningssekretess

Peter Eriksson har i dagsläget inga möjlighet att ge några närmare kommentarer om utredningen på grund av förundersökningssekretess.

Polisen efterlyser tips från allmänheten, om någon har sett något som kan sättas i samband med branden, uppgifter eller iakttagelser.

ANNONS

– Vi tar tacksamt emot dom, säger Peter Eriksson.

Har de som bor i huset anledning att känna oro?

– Tyvärr kan jag inte svara på det, polisen kan inte garantera nåt. Men det finns inte inte skäl att tro att det ska inträffa igen, säger Eriksson.

Beroende på vad som framkommer vid den tekniska undersökningen av källaren kan det sedan ta tid, kanske flera veckor, innan polisen säkert kan säga vad som orsakade branden. Detta på grund av att det kan bli nödvändigt att skicka eventuella fynd till Nationella forensiskt centrum i Linköping där det är flera veckors kö för att få hjälp med analyser av fynd i olika polisutredningar.