ANNONS

Polisen: mycket tragiskt för alla inblandade

Vasastan skottlossning
å natten till 2 augusti sköts 20-åriga Eric Torell av poliser.
En kvinna larmade polisen om att hennes kriminellt belastade pojkvän var på väg för att döda henne, skriver Dagens Nyheter. på plats mötte poliser 20-åriga Eric Torell med ett leksaksvapen.
ANNONS

– Extrem otur ledde till dödsskjutningen, säger en poliskälla till DN.

Källan menar att polisens larmades till platsen av en kvinna som menade att hennes ex-pojkvän var på väg för att döda henne. Mannen var känd för polisen och tidigare dömd för våldsbrott. En stor resurs skickades till Norrbackagatan i Vasastan och mötte en man med vad som såg ut att vara ett vapen som inte svarade på tilltal, skriver DN.

Mannen var 20-åriga Eric Torell med Downs syndrom och autism som enligt föräldrarnas uppgift höll ett plastigt leksaksgevär.

Regionspolischefen Ulf Johansson skriver i ett pressmeddelande om gårdagens skjutnign:

”Jag kan inte närmare gå in på händelsen eftersom det pågår en utredning av en särskild åklagare. Dels kan det försvåra utredningen, dels måste utredningen klargöra det exakta händelseförloppet innan det går att närmare kommentera det som skedde.”

ANNONS

Han fortsätter:

”Mycket svåra beslut i oklara och trängda lägen ibland måste fattas på någon eller några sekunder och att det sker med de ingångsvärden som finns tillgängliga.

Med all respekt för familjen till den avlidne går mina tankar självfallet även till de poliser som varit inblandade i denna händelse.”