ANNONS

Polisen twittrar om sin vardag

Sedan snart en månad finns Söderortspolisens ordningsenhet på Twitter. Där kan man följa den polisiära vardagen - och klantiga slagskämpar.
ANNONS

Söderortspolisens ordningsenhet har i många år huserat i polishuset i Västberga. Sedan den 11 oktober finns de nu även på det sociala mediet Twitter. Det är Peter Nylind, chef för ordningsenheten, som efter att ha konstaterat att Citypolisens twittrande blivit populärt dragit i gång en sådan satsning även i söderort.

– Det fanns ett intresse av att få mer lokal anknytning i vår information, säger Peter Nylind.

– Det finns en strävan inom polisen att bli mer delaktiga i de sociala medierna. Det är där som många människor får tag i sin information.

Flera gånger om dagen skickar Peter Nylind därför i väg så kallade tweets där han berättar om allt ifrån slagskämpar som gör upp alldeles utanför polishuset och att en parkeringsvakt fått färg kastat i sitt ansikte till om han att ska på seminarium hos Rikspolisstyrelsen.

– Dels vill vi förmedla vår polisiära vardag, mer än vad som annars kommer fram, dels delge samhällsinformation och lite lösryckta händelser som kan vara både viktiga och dråpliga, säger han.

På mindre än en månad har Söderortspolisen fått över 1 600 prenumeranter på sina inlägg på Twitter. I synnerhet hans inlägg om polisen arbete mot tjuvåkning på tunnelbanan som metod mot rån har lästs och debatterats.

– Vitsen med sådana här forum är bland annat att debattera aktuella ämnen, så genomslaget får sägas vara bra. Ordningsenheten vid Söderortspolisen kommer definitivt fortsätta med detta, säger Peter Nylind.

Fakta

Twitterspråk

Fakta

IG = Ingripandeverksamhet.

NPO =Närpolisområde.

PIC = Polisinsatschef.

RB = Radiobil.

MT = Misstänkt, misstänkta.

RF = Rattfylleri.

YB = Yttre befäl.

LKC = Länskommunikationscentralen.

Fakta