Polisen hyllar unga som ingrep vid mordförsök

Polisen hyllar ungdomarna.
Polisen hyllar ungdomarna.
I ett inlägg på Facebook hyllar polisen ungdomarna i Vårberg för sitt agerande i samband med mordförsöket tidigare i veckan.
– Ungdomarna får ta mycket skit, säger kommunpolisen Anna Lindgren.

I onsdags knivhöggs en kvinna brutalt på en lekplats i Vårberg. Förövaren visade sig senare vara kvinnans sambo och mannen är nu anhållen misstänkt för mordförsök.

Händelsen inträffade sent på eftermiddagen då lekparken var full av både unga och vuxna. Många av dem hjälpte till under polisinsatsen och vårdade kvinnan tills dess att ambulansen kom. Nu hyllas Vårbergsungdomarna av polisen för sina insatser i samband med händelsen.

– I många fall motarbetas vi av ungdomarna men i det här fallet fick vi en jättefin hjälp. Det känns viktigt och kul att kunna lyfta bra saker i kontrast till allt annat, säger Anna Lindgren som är kommunpolis i Skärholmen.

Vill förändra ungdomarns inställning

Vårberg är ett område där fokus ofta hamnar på otrygghet och där ungdomarna mer än sällan får höra att de gör fel. Anna Lindgren tycker därför att det är extra bra att kunna påvisa ungdomarnas goda exempel. Inlägget som Skärholmspolisen delade på sin Facebooksida  har fått stor spridning.

– Ungdomarna får ta mycket skit. Genom att ge feedback på saker som de gör bra hoppas vi kunna förändra deras syn på oss och få dem att känna stöd från samhället.