ANNONS

Både polisen och ungdomarna utreds för brott

Mopedbil i kollision med polisbil i korsningen Dalvägen-Turebergsvägen i Täby, Ella park
En flicka omkom i olyckan på Turebergsvägen – nu ska polisens agerande utredas.
Än är det mycket som är oklart om dödsolyckan på Turebergsvägen/Dalvägen i lördags.
Nu ska både polisen och ungdomarnas agerande utredas.
ANNONS

Det var i lördags kväll som en polisbil krockade med en mopedbil i korsningen Dalvägen/Turebergsvägen i Täby. En av passagerarna i mopedbilen, en ung flicka, avled i olyckan. De två övriga passagerarna, två unga män, skadades allvarligt och vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis ska förhöras

Vittnen berättar om hur mopedbilen slets i bitar i den kraftiga kollisionen.

– Nästan allt var krossat, säger vittnet Pontus Bruno till Mitt i.

Händelsen rubriceras som vårdslöshet i trafik och utreds nu av Särskilda åklagarkammaren, som utreder polisens agerande i olyckan. Polisen som körde polisbilen är ännu inte misstänkt för något brott.

– Utredningen kom precis på mitt bord och ingen har tilldelats misstanke. Det första vi kommer att göra är att förhöra polisen som satt i passagerarsätet, säger Bengt Åsbäck, vice kammaråklagare på Särskilda åklagarkammaren.

Två utredningar

Enligt polisens uppgifter var polispatrullen på väg till ett pågående inbrott på Lievägen när olyckan skedde. Mopedbilen befann sig på Dalvägen och svängde ut på Turebergsvägen och det var då de båda fordonen kolliderade.

Enligt Bengt Åsbäck hade ungdomarna i mopedbilen ingenting med inbrottet att göra och var inte misstänkta för något brott.

En utredning om trafikbrott har nu inletts för att utreda om föraren av mopedbilen begått något brott, bland annat eftersom det var tre ungdomar i mopedbilen, vars modell vanligtvis endast har tillstånd för två passagerare.

– Det förvånar mig att de var tre passagerare i bilen. Vad jag förstår är dessa mopedbilar endast utformade med två platser, säger Bengt Åsbäck

ANNONS

För skadade för att förhöras

Vittnen som befunnit sig i närheten berättar att polisbilens blåljus var påslagna i samband med olyckan. Några sirener hördes inte.

Än finns inga uppgifter om i vilken hastighet polisbilen körde i samband med olyckan.

– Det avser jag att ta reda på, säger Bengt Åsbäck.

De två ungdomar som vårdas på sjukhus är så pass skadade att de inte kunnat höras av polis, berättar Bengt Åsbäck. Inte heller polisen som körde bilen har hörts.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.