Min lokala hjälte

Polisen anmäler – efter Mitt i:s intervju

Polisen väljer att upprätta en polisanmälan efter Mitt i:s artikel.
Polisen väljer att upprätta en polisanmälan efter Mitt i:s artikel.
Haningepolisen väljer nu att upprätta en polisanmälan, efter att de sett Mitt i:s intervju med Katarina Eriksson. Men man vädjar om mer hjälp för att kunna komma någonstans.

Polisen upprättar nu en polisanmälan efter Mitt i:s intervju med Katarina Eriksson, kvinnan som hindrade vad hon var säker på var ett våldtäktsförsök i Jordbro i helgen.

– I vart fall anser vi, att vi nu kommer upprätta en anmälan på uppgifterna som finns i ert (Mitt i:s red anm) uppslag i tidningen. Men anmälan blir väldigt, väldigt andefattig. Vi kommer knappast någonstans med våldtäktsförsöket om vi inte får in mer uppgifter eller polisanmälningar kring händelsen, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Läs mer: Stoppade våldtäkt – hyllas enormt

Han hoppas att Katarina Eriksson är intresserad av att hjälpa polisen.
– Hon är ju vittne till försök till våldtäkt, och själv målsägande i misshandeln. Det blir inte bra detta om vi inte får tag på Katarina, vi hoppas att hon hör av sig till oss, säger Lars-Göran Rehn.

Katarina Eriksson säger till Mitt i att anledningen till att hon inte polisanmält våldtäktsförsöket, eller misshandeln mot henne själv, är att detta främst handlar om den utsatta unga kvinnan.
– I dagsläget så polisanmäler jag inte misshandeln mot mig. Men polisanmäler flickan våldtäktsförsöket så polisanmäler jag misshandeln mot mig. Jag ska tänka över detta, säger hon till Mitt i.

Lars-Göran Rehn uppger för Mitt i att polisen nu kommer ta kontakt med Katarina Eriksson.
– Ja, vi kommer att ringa henne, säger han.