ANNONS

Polisen utreds för dödsskjutningen i Viksjö

En särskild enhet kommer att utreda polisens agerande under dödsskjutningen av en man som under torsdagskvällen hotat personer på en parkering i Viksjö.
ANNONS

Polisen kan inte gå in på detaljer i den utredning som nu pågår kring den 40-åriga mannen som i går sköts till döds av polis på en parkering i Viksjö. Det som redan är känt är att polisen fick larm 22.42 på torsdagskvällen om att en person ska ha hotats på en utomhusparkering. När polisen kom till platsen bar mannen, som sedan konstaterades avliden på sjukhus klockan 00.35, på ett pistolliknande föremål. Men polisen själva får inte utreda detaljer kring vapnet.

– När sånt här händer så får inte vi själv undersöka vapen, säger Albin Näverberg, presstalesperson för polisen i Stockholms län.

Förutom en teknisk undersökning av vapnet som mannen bar, har flera vittnen hörts kring händelsen. En förundersökning har inletts om grovt olaga hot, en för personen som ska ha hotats av 40-åringen och en för hotet mot polisen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

En del personer ska har rört sig i området i går kväll, bland annat en kvinna som blev varnad av personer att inte gå in på parkeringen då mannen uppträtt hotfullt.

– Det här var ju inte så sent på kvällen. Det fanns ju folk ute som ska höras, som har blivit utsatta för hot och givetvis kommer poliserna som var med om insatsen också att höras, säger Albin Näverberg till Mitt i.

Nu inleds också en parallell utredning kring polisens agerande, men inte av de själva.

– Polisen utreds av enheten för särskilda utredningar och de har egen åklagare, säger Albin Näverberg.

Enligt uppgift ska ett kvinnligt vittne ha hört fyra skott, stämmer det?

– Hon uppger att hon har hört fyra skott och det är väl helt okej men vi kommenterar inte detaljer i utredningen.

ANNONS

Vad som utlöste händelsen är ännu oklart.

– Vad jag förstår har anhöriga underrättats till mannen som avlidit men vi måste ju utreda den personen om varför detta hände och hur detta kunde hända från den personens sida. Finns det uppgifter om den personen? Vad var det som utlöste det här? Var han ledsen på nått vis?, säger Albin Näverberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.